I stroje potřebují péči

Máte ve firmě stroje, které podléhají pravidelným prohlídkám, údržbě nebo revizím? Zažili jste situaci, kdy se na prohlídku zapomnělo, revize propadly, údržba neproběhla včas, a pak se musel daný problém vyřešit? Jak takovým situacím předcházet a snížit množství takto způsobených výpadků?

Nejlepší způsob, který dokáže všechny tyto situace řešit, je elektronická evidence. Představujeme vám Infor.EAM, který je ideálním řešením.

Jako příklad použijeme obecně jen výrobní stroj. Konkrétní model a vybavení už si představte sami. Začneme od evidence nově pořízeného nebo stávajícího stroje. Existuje hodně vstupních dat, která musíme zpracovat. Pravdou je, že většina z nich se zpracovává už v samostatných evidencích, a to je přesně ta chyba. Chybí ucelená, kompletní a komplexní evidence, historie a přehled. Finanční záležitosti, pořízení, budoucí leasingové splátky, majetkové odpisy atd. – to vše většinou řeší finanční oddělení. Pravidelné prohlídky a servisy řeší údržba, která může, a nemusí mít potřebné kroky zapsané a uložené na různých místech, jako jsou bloky, papíry, excely a jiná, lehce „zranitelná a zničitelná“, místa. Co když technik náhle odejde a s ním i celá historie (co kdy a kde a se kterým strojem udělat)? Sklad náhradních dílů, součástek a příslušenství bývá často také řešen v samostatné evidenci, včetně potřebných údajů jako datum revizí, povinných servisů, výměn a podobně.

Infor.EAM je tzv. Enterprise Asset Management (EAM) řešení, které dokáže ukládat historii, evidovat a upozorňovat na blížící se potřebný servis ve smyslu pravidelné/preventivní údržby, na blížící se termíny pravidelných kontrol a revizí. Systém, který umí monitorovat a ukládat vybraná provozní data v režimu 24/7. Díky uloženým historickým datům dokáže řešení automaticky vyhodnotit krizový čas pro určitou součástku či stroj a naplánovat zásah servisního technika.   

EAM řešení umožní aplikovat všechny moderní a osvědčené postupy pro správu aktiv s jejich maximální účinností. Umožní sledovat různé parametry strojů, zařízení a vybavení. Optimální EAM systém umí komunikovat s podnikovým (ERP) systémem, se softwarem na řízení logistiky, nákupu, financí nebo s mnohými automatizovanými zařízeními. Ve spojení s inteligentní predikcí dokáže průběžně zobrazovat aktuální informace o spotřebě, výkonu a vývoji nákladů na údržbu a servisy v různě dlouhých obdobích.  Efekt takového systému se násobí s počtem stejných nebo obdobných zařízení používaných a vyhodnocovaných na této platformě.

Infor.EAM je škálovatelný použitím různých modulů a je lehce přizpůsobitelný potřebám správy majetku jakéhokoli druhu. Kontaktujte nás, rádi vám řešení představíme blíže.

Kategorie

Reference

Poptávka