Jak na to: bezpečné ukládání souborů

/ OneDrive

Již jsme si řekli, že pokud máte zavedené #Office365 (nově #Microsoft 365), máte k  dispozici i velké množství dalších produktů a služeb. V této sérii se podíváme blíže na jednu ze služeb Microsoft 365, konkrétně #OneDrive. 

K čemu OneDrive slouží?

OneDrive slouží primárně k  ukládání souborů a fotek do cloudového uložiště, které jsou pak pro vás dostupné odkudkoliv a z  jakéhokoliv zařízení. Soubory jsou bezpečně uloženy, a navíc v  případě ztráty či poškození svého počítače o svá data nepřijdete. Pro své soubory a fotky máte k dispozici 1 TB úložného prostoru. Navíc služba #OneDrive je dostupná automaticky ve Windows 10, a proto nemusíte nic zdlouhavě instalovat. Tuto službu si můžete aktivovat i na svém mobilním zařízení (ať už je to Android nebo iOS) a můžete tak zálohovat i fotky pořízené tímto zařízením. 

Ale to není vše. #OneDrive toho totiž umí mnohem více a postupně vám budeme jednotlivé jeho funkčnosti představovat. Začněme ale od začátku. 

Ve videu si ukážeme, jak si zapnout zálohování dokumentů, fotek i pracovní plochy na #OneDrive. 

Pokud chcete vědět, jak nejen tuto, ale i další funkčnosti kolem #OneDrive běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na páteční podcast na kmits.cz/365yt. 

Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

 

Kategorie

Reference

Poptávka