Jak na to: naplánování stovky úkolů na jeden klik

/ PlannerPower Automate

V předchozím článku jsme nastínili, jak začít s osobní automatizací pomocí služby #PowerAutomate, která je k dispozici v balíku služeb #Microsoft365. Dnes si ukážeme, jak si ještě víc zjednodušit pracovní povinnosti a neuklikat se k smrti. Další využití PowerAutomate vám představíme na následujícím scénáři: chceme rozeslat sadu úkolů po firmě, ale nechceme se „uklikat“.

Minulý týden jsme si představili sílu aplikace #MicrosoftPlanner, která sdružuje všechny projektové úkoly. Jak jste viděli, nástroj je jednoduchý na správu, poskytuje reporting a máte tak přehled, kdo na čem pracuje a kde dochází ke zpoždění. Problém ale může nastat v tom, kdo ten #MicrosoftPlanner „nakrmí“ tolika daty a úkoly?

Tady přichází na řadu automatizace a #PowerAutomate

Například v Excelu (ale může to být také SharePoint, Dynamics 365, jiná databáze systému běžící na SQL apod.) si připravíte jednoduchou tabulku s položkami: úkoly, termín, komu přiřadit a popis. Když to máte hotové, kliknete na „nasypat do planneru“. A pak už jen sledujete, jak probíhá distribuce úkolů po firmě.

Jak tedy vypadá flow, které si připravíte v #PowerAutomate? Jděte řádek po řádku, založte úkol v planneru a zařaďte ho do vybraného „bucketu“ (= podkategorie úkolu).

V naší demo ukázce pomáháme Petře s plánovaním marketingové akce. Potřebovala pro každou prezentaci v rámci programu konference zajistit, že bude vše připraveno. Jak to skutečně vypadá, se dozvíte ve videu níže. Celý scénář plánování akce odhalíme tento pátek v rámci podcastu (překlik níže pod článkem – klikněte na „poslat připomenutí“).

Pokud chcete vědět, jak využít tuto, ale i další funkčnosti týkající se osobní automatizace, podívejte se na podcast níže.

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

 

Klikněte na „Nastavit připomenutí“, aby Vám před začátkem premiéry přišla notifikace.

Zaregistrujte se k odběru článků zde.

 

Kategorie

Reference

Poptávka