European Rethink IT Award 2022

/ Award

European DX Summit, interní konference Konica Minolta zaměřená na IT služby a aplikace, proběhla ve dnech 14.-15. 9. 2022 v krásném prostoru SmetanaQ v Praze. Živě se účastnili kolegové a kolegyně z Čech. Online se připojilo přibližně 450 dalších účastníků. Během dvou dnů se vystřídalo 11 prezentujících z celého světa. Vystupovali buď živě z Prahy, nebo ze studia v Paříži, popř. přes aplikaci Teams.

Co bylo hlavním tématem?

Mnoho firem se potýká s interním sladěním a sdílením informací. Přijetí odlišného způsobu myšlení bývá hlavní překážkou každé iniciativy na změnu. Jak na digitální transformaci uvnitř firmy? A jak s ní pomoci zákazníkům? Proto jsme uspořádali DX Summit. Interní událost vytvořená malou skupinou, která zevnitř obrovské korporace usiluje o změnu.

Trh se neustále vyvíjí a poptávka po IT službách roste. Naše skupina Konica Minolta již dávno není jen firmou prodávající hardware (tiskárny a multifunkční zařízení pro tisk ve firmách) a k tomu přidružené služby. Posouváme se významně dál. Máme strategii, jak urychlit rozvoj IT řešení ve skupině, zejména pak jak dodat tyto služby našim zákazníkům. Náš tým DX je hybatelem této změny. A to jak interně, tak i vývojem nového portfolia nabídek a formováním způsobu, jakým dodáváme našim zákazníkům.

Ocenění odborné poroty

V závěru konference byly předány ceny jednotlivým zemím, resp. lokálním pobočkám Konica Minolta. Soutěžilo se v několika kategoriích, např. rozšíření servisních služeb, nárůst revenue, adaptace na nové podmínky apod. Hodnotila se tak inovativnost přístupu, rozvoj služeb, adaptabilita, výkonnost, obchodní výsledky.

Naše společnost Konica Minolta IT Solutions Czech uspěla hned dvakrát! Nejprve získala cenu „Resiliency & Adaptability Artists“ za inovativní přístup k marketingovým aktivitám během covidu. Během týdne jsme přesunuli všechny naše semináře a školení pro zákazníky do online prostředí, navíc jsme také mimo jiné začali pravidelně vysílat video-podcasty s tipy, jak správně využívat Microsoft 365 (dříve Office) pro spolupráci s kolegy doma i v kanceláři, jak si usnadnit denní rutinu i zjednodušit některé procesy.

Druhá cena, kterou nám odborná komise udělila, byla cena hlavní „European Rethink IT Award 2022“. Hodnotila se interní spolupráce a transformace, pomoc a začlenění Microsoft First Strategy.  Cenu převzal obchodní a marketingový ředitel Pavel Vaněk. Ve své děkovné řeči zdůraznil, že to je cena pro všechny naše kolegy a kolegyně za jejich úsilí, profesionalitu a prozákaznický přístup. Zároveň nás tato cena nutí neusnout na vavřínech, ale vyvinout ještě větší úsilí k rozvoji služeb našim zákazníkům, k vyšší odpovědnosti a profesionalitě.

DX Summit ocenění

Kategorie

Reference

Poptávka