Jak na to: firemní robot v praxi

/ Power AutomateUI Flows

V rámci ekosystému Microsoft máme k dispozici několik možností automatizace. Zejména se jedná o automatizaci naší práce, tj. jde o osobní automatizace, ale můžeme využít také automatizace, které mohou běžet v rámci celé firmy. Tyto automatizace máme dostupné díky #PowerAutomate, pomocí kterého si generujeme tzv. flows, tedy řekněme „toky“. Název této služby se nedávno změnil, a proto můžete ještě stále najít potřebné informace i pod starým pojmenováním Microsoft Flows, nyní je již součástí Power Platform. 

 

Automatizovat můžeme 3 oblasti: 
  • Vytěžování dat z reálného světa, také známé jako OCR, kde nám pomáhá speciální komponenta #Aibuilder 
  • Můžeme propojovat tzv. konektory a vytvářet pracovní postupy – toky (flows), které se spouštějí, když je splněna určitá, předem definovaná, podmínka (např. přišel e-mail, někdo uložil dokument, v CRM máme novou obchodní příležitost…) 
  • Nahrajeme si „klikání“ myší na obrazovce a systém, tedy robot, to potom bude opakovat po nás = #UIflows 

 

V ukázce níže si představíme #UIflows a příklad bude ukazovat, jak jsme vytvořili fakturu, kterou ale potřebujeme zadat do jiného systému. Nenapíšeme ani čárku kódu, prostě to jen nahrajeme, ale příště, když obdržíme novou fakturu, se zadá do systému už sama. 

Představte si ty možnosti, kdy pracné zadávání do systému nahradí automatizace. Standardní případy, které zaměstnanci museli vlastně pouze překopírovávat nebo ručně zadávat do systému, se budou zpracovávat automaticky. Díky tomu bude možné se věnovat práci, která je daleko přínosnější a je přidanou hodnotou firmy a tím i zákazníkům. 

 

A tady už je ukázka možností: 

Poznámka: Obrazový záznam je ze stránek společnosti Microsoft, hlasový komentář byl přidán společností Konica Minolta IT Solutions Czech. Na obě díla se vztahují autorská práva. 

 

Pokud chcete vědět, jak nejen tuto, ale i další funkčnosti kolem automatizace firemních procesů používat, podívejte se na podcast níže. 

Klikněte na „Nastavit připomenutí“, aby Vám před začátkem premiéry přišla notifikace.

Zaregistrujte se k odběru článků zde.

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka