Jak na to: synchronizace složek v Teams

/ OneDriveTeams

V  předchozích článcích jsme si ukázali, jak užitečným nástrojem můžou být Microsoft Teams. Pomáhají nám při vzájemné spolupráci  týmech a můžeme díky nim vzájemně komunikovat a spravovat naše soubory. 

Ale co v případě, kdy jsme mimo dosah připojení k internetu?

Jak se pak dostat k  souborům, na kterých potřebuji pracovat? O tom bude dnešní část. 

Ať už cestujeme autem, vlakem či letadlem, nemůžeme se ani v jednom případě spolehnout na trvalé a dostatečně rychlé připojení k internetu. Výpadky připojení významně limitují právě využití moderních nástrojů, jako je Microsoft Teams, a nám znemožňují pracovat se soubory sdílenými právě v  těchto nástrojích komunikace a spolupráce. 

Microsoft Teams však pro vyřešení tohoto problému využil právě službu #OneDrive. Jakmile si v  Microsoft Teams otevřete kartu se soubory, naleznete v horní liště volbu Synchronizovat. Tím je zajištěno uložení všech souborů ze zvoleného týmu na OneDrive a jejich synchronizaci se soubory v  Microsoft Teams. 

Soubory tak naleznete ve své složce OneDrive a můžete s  nimi nerušeně pracovat kdykoliv, kdekoliv a s  jakýmkoliv nebo dokonce žádným připojením k internetu. V  případě, kdy soubor upravíte a nebudete mít dostupné připojení k  internetu, OneDrive provede synchronizaci souborů vaší složky OneDrive a Microsoft Teams, jakmile se připojení obnoví. 

Pojďme se společně podívat, jak toto nastavení provést: 

Pokud chcete vědět, jak nejen tuto, ale i další funkčnosti kolem #OneDrive běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na páteční podcast na kmits.cz/365yt. 

Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka