Jak na to: bezpečnost zařízení

/ Endpoint Manager
Nároky na bezpečnost neustále rostou

Zaměstnanci pracují odkudkoliv, firmy si na konkrétní projekty najímají externí pracovníky a spolupráce už není pouze vnitrofiremní doménou, ale rozšířila se o dodavatele a zákazníky. Množství dat, které putuje mimo vaši firemní síť, je větší než množství dat v ní uchovávaných. To vyvolává nutnost nového pohledu na bezpečnost zařízení, kdy perimetrem pro ochranu není interní síť, ke které se připojují uživatelé pomocí VPN a v ní pak mohou pracovat, ale nově se jím stává každé zařízení. Každý notebook, tablet či telefon s různými operačními systémy, ale také všechny aplikace provozované v cloudu.

Bezpečnost na koncových zařízeních není jen o údržbě antiviru a správném nastavení lokálního firewallu. Nově musí bezpečnost ošetřit i způsob přihlašování do zařízení, dále jaké aplikace jsou na zařízení provozovány, jaká data a kde jsou uložena. Požadavkem je i umět rozpoznat, zda se jedná o firemní notebook nebo počítač freelancera, kterého jste si najali na realizaci konkrétního projektu. Další nezbytností je umět odinstalovat aplikace a smazat lokálně uložená data, pokud už k nim uživatel nemá mít přístup.

Prostředí Microsoft 365 nabízí aplikace, jako jsou Endpoint Manager, Azure Sentinel, Microsoft Threat Protection, které vám pomohou tyto problémy řešit. Kompletní sada nástrojů je již nainstalována a nakonfigurována. Stačí ji aktivovat a nastavit, na jaké uživatele se má aplikovat. Snadno tak automatizujete instalaci nových zařízení na dálku, správu aktualizací, instalaci aplikací, nastavení zabezpečení, navíc bez ohledu na to, zda se jedná o zařízení s Windows, MacOS, iOS nebo Android. Uživatelé přitom mohou využívat jak firemních, tak soukromých zařízení, aniž by mohli ohrozit chod vaší společnosti.

Ve videu se podíváme, jak lze aktivovat Endpoint Manager a co nám umožní:

Pokud chcete vědět, jak tuto, ale i další funkčnosti kolem bezpečnosti běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na náš páteční podcast na kmits.cz/365yt.
Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka