Zálohování hardwaru jako nutnost zabezpečení firemních dat

/ Azure Backup

Možná vám to přijde jako hloupostzálohovat hardware. Ale zkuste si zjistit, jak dlouho bude trvat, než vám servis v  serveru vymění vadnou paměť nebo řadič diskového pole, na kterém ukládáte data celé firmy. Řeknete si, že výpadek jednoho serveru vás neohrozí, ale dnes na jednom fyzickém zařízení běží více virtuálních, takže ztratíte přístup k  více službám zároveň. 

Vyhnout se takovým problémům znamená, že veškerý svůj hardware musíte kupovat 2x. A to není levná záležitost, navíc pak využijete jen zpola to, co jste si koupili. Další možností, jak předcházet takovýmto problémům, je zaplatit si garanci opravy do sjednané doby, ale ani v  tomto případě se nejedná o zanedbatelnou částku. 

Ale co takhle využít toho, že zálohujete do cloudu?

Data tam již máte v  záloze. Šlo by nějak využít podobného principu i pro virtuální hardware? V případě výpadku by stačilo spustit záložní repliku v  cloud prostředí a můžete pokračovat v  práci dál. 

I s  takovým scénářem vám Azure pomůže. Slouží k tomu služba Azure Backup and Site RecoveryPomocí průvodce provedete instalaci potřebných komponent a spustíte replikaci serveru do Azure. Tam se vytvoří replika stroje, vypnutá, ale čekající na svou příležitost. 

Předtím, než se podíváme, jak zprovoznění takové služby vypadá, měli bychom tu jednu otázku, na kterou najdete odpověď ve videu: 

Co je potřeba udělat po zprovoznění SiteRecovery? 

Pokud chcete vědět, jak nejen tuto, ale i další funkčnosti kolem bezpečnosti běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na náš páteční podcast na kmits.cz/365yt.

Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

 

Kategorie

Reference

Poptávka