Umělá inteligence i na firewallu

/ Azure

Umístění služeb do prostředí Azure není samospasnéI v prostředí cloudu je pro zajištění bezpečnosti nutné dodržovat základní zásady. Například do internetu prostřednictvím veřejné IP adresy zpřístupnit pouze konkrétní porty služeb, nikoliv celý server. Nebo rozdělit virtuální síť do jednotlivých segmentů, ale mezi segmenty povolit pouze nutnou komunikaci. 

Základní nastavení komunikačních pravidel lze provést pomocí Network Security Groups. Ty jsou dostupné pro nastavení síťové komunikace vždy. Ale co když potřebujete za jednu veřejnou adresu schovat více počítačů? Nebo pokročilým způsobem vyhodnocovat, zda komunikaci povolit, nebo ne? K tomu je určena služba Azure Firewall. 

Služba Azure Firewall je automaticky provozována s vysokou dostupností a neomezeným škálováním.

Kromě stavového filtrování nabízí i další služby, jako například Threat IntelligenceTato služba čerpá ze znalostí a zkušeností týmů bezpečnostních specialistů Microsoft, kteří pomocí spolupráce a umělé inteligence spravují seznam škodlivých adres, které můžete při pokusu o komunikaci automaticky zablokovat. 

Základní popis použití firewallu je součástí videa. 

Pokud chcete vědět, jak nejen tuto, ale i další funkčnosti kolem bezpečnosti běžně využívat v každodenní praxi, podívejte se na náš páteční podcast na kmits.cz/365yt.

Nebo se zaregistrujte k odběru článků zde a další tipy vám budou chodit do vaší e-mailové schránky (samozřejmě jde odběr opět i jednoduše zrušit).

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka