Chcete jednodušší správu firemních vozů?

/ AutomotiveFleetman

Fleetman vám vyrazí dech

(Celý text také najdete v aktuálním vydání časopisu Automakers)

Správa vozového parku je mnohdy náročným povoláním plným stresu. Zejména, když ve flotile máte sto a více vozů. Tisíce dokumentů, pojistné události, pokuty, parkovné, referentské listy, hlídání spotřeby, nájezdů, leasingů apod. Na to vše musí běžný fleet manager neustále myslet. Tedy pokud nevyužívá Fleetman. Že nevíte, co to je?

Zapomeňte na ruční hlídání termínů

Fleet management je práce, která obvykle vyžaduje neustálé sledování velkého množství ukazatelů a procesů. Pravidelné servisy, přezouvání pneumatik, STK a emise, pojistné události, blížící se konce leasingových smluv, limity nájezdů, výdaje za palivo, to vše je nutné sledovat. Řada fleet managerů si proto „vyvíjí“ vlastní nástroje obvykle v Excelu. Ty sice částečně pomohou dostat flotilu částečně pod kontrolu, ale většinu agendy neřeší. Zejména, pokud se o flotilu stará více lidí.

Na doplňování údajů do tabulky, hlídání jednotlivých termínů a jejich plánování do kalendáře pak často padnou dlouhé hodiny neproduktivního času každý jeden týden, a stejně občas dojde k nějakému tomu přehlédnutí. Zbytečně. Fleetman, profesionální řešení pro fleet management od společnosti Konica Minolta IT Solutions Czech, umožňuje všechny termíny hlídat zcela automaticky. O všech podobných událostech pak dostává příslušný fleet manager upozornění zcela automaticky, a to e-mailem nebo do aplikace Microsoft Teams. Fleetman navíc umožňuje přímou spolupráci s nástroji pro vzdálený monitoring vozového parku, takže blížící se servis nebo limit nájezdu u leasingu ohlídá sám.

Spravujte auta, řidiče i dokumenty najednou

Fleetman řeší i další palčivý problém správy vozového parku po Excelech. Každé firemní vozidlo i každý řidič má v tomto řešení svoji vlastní kartu. Ta zahrnuje naprosto všechny důležité údaje, a to včetně všech souvisejících dokumentů. Leasingové smlouvy, doklady o uložení pneumatik, servisní protokoly, protokoly z STK a emisí, dokumentace k pojistným událostem, to vše si lze snadno zobrazit během pár kliknutí, a získat dokonalý přehled o veškeré dění.

Fleetman umožňuje hlídat životní cyklus firemních aut, který zobrazuje na přehledné časové ose, stejně jako třeba průběh jednotlivých servisních zakázek. Velkým bonusem je také schopnost vést knihu jízd, včetně řidičů, kteří s vozidlem jeli, a to i plně automaticky na základě dat z palubního GPS monitoru.

U řidičů zase můžete sledovat nejen počty najetých kilometrů a vozidla, která používali, ale také třeba konec platnosti řidičského průkazu či referentského listu. Fleetman za vás také vyřeší všechny žádanky, referentské listy a další dokumenty, e-maily apod., pro které v něm najdete předpřipravené šablony, které za vás sám vyplní.

Využijte ve fleet managementu opravdové manažerské nástroje

Výrazné usnadnění a zpřehlednění práce a automatické hlídání nejrůznějších termínů lze považovat ve fleet managementu za podmínku nutnou, nikoliv postačující. Dobrý fleet manager totiž dokáže spravovat vozový park tak, aby dokázal predikovat, řídit a optimalizovat náklady na jeho správu. Na to potřebuje nejen výše uvedená data, ale také manažerské nástroje.

Fleetman tuto část fleet managementu řeší prostřednictvím pokročilých dashboardů – grafických přehledů o klíčových ukazatelích flotily. Najdete zde celkové náklady vlastnictví na jednotlivé typy vozů rozdělené do jednotlivých kategorií, evidence skutečné spotřeby nebo poruchovost jednotlivých modelů. Data z Fleetmana jde navíc propojit s Microsoft Power BI, kde je můžete dát snadno do kontextu s dalšími firemními údaji. Díky tomu je strategické plánování rozvoje firemní flotily hračkou.

Jaká je cena vaší flotily a vašich lidí

Právě chybějící strategický management může při správě firemní flotily způsobit závažné potíže vyčíslitelné v penězích – nadměrné tankování, pokuty za nadměrné nájezdy, vícenáklady za pozdní opravy, náklady spojené s tím, když nezajistíte další vozy včas. S Fleetmanem budete mít za cenu levného auta vše pod kontrolou a vaše vozidla budou bezpečná. Navíc vám odpadne spousta stresu a chyb z přehlédnutí.

Kategorie

Reference

Poptávka