Jak na virtualizaci Windows v prostředí Microsoft Azure

/

I nadále vás provázíme prostředím Microsoft Azure. Tentokrát se zaměříme na virtualizaci systému Windows. Představíme vám, jak na vytváření, správu a zabezpečení virtuálních počítačů. 

Co vše dokážete s Microsoft Azure

Uvažujete, co to vlastně Microsoft Azure je a s čím vám umí pomoci? Microsoft Azure je veřejná cloudová platforma, dříve známá jako Windows Azure. Poskytne vám širokou škálu služeb, včetně analytických a vývojářských nástrojů, úložišť nebo správy a zabezpečení sítě. Pokud chcete prostředí Azure poznat komplexněji, vše jsme pro vás již dříve shrnuli a máte možnost se podívat na záznamy z naší Akademie Microsoft Azure.

Zajímáte-li se o Microsoft Azure více do hloubky, rozhodně vám doporučujeme letošní sérii krátkých online workshopů Microsoft Security jako zásadní know-how pro bezpečí vaší firmy. Máme pro vás 13 tematických webinářů, kde naši odborníci prakticky a pohledem IT představují ze všech úhlů možnosti zabezpečení organizací v nejdůležitějších oblastech. Zorientujete se ještě více ve světě technologií Microsoft a dozvíte se, jak můžete svou společnost ochránit sami.

Jednoduše se zaregistrujte na celou sérii a každých 14 dní získáte přístup k novému tématu. Na již odvysílaná videa se můžete podívat kdykoliv zpětně a klidně i opakovaně. Virtualizace Windows v prostředí Microsoft Azure je v pořadí třetím webinářem. REGISTRACE K ODBĚRU WORKSHOPŮ

K tématu Microsoft Azure si také můžete přečíst naše dřívější články.

Co znamená virtualizace Windows v prostředí Azure

Virtualizace systému Windows na platformě Microsoft Azure vám poskytuje flexibilní a škálovatelné řešení pro provozování aplikací a služeb v cloudu.

Poznejte všechny výhody virtualizace Windows v prostředí Azure pro zakládání, správu a zabezpečení „virtuálních počítačů“. Se zavedením a dodržováním osvědčených postupů máte svou infrastrukturu postavenou na systému Windows zcela pod kontrolou.

Virtualizace krok za krokem

Jak začít a co vše musíte znát?  Situací, které potřebujete ve vaší společnosti řešit v oblasti založení, správy a zabezpečení technologií, je mnoho. Dobrou zprávou ale je, že pro všechny můžete využívat virtualizované prostředí Azure jako jediné řešení plně optimalizované pro Windows.

Obecně se potřebujete orientovat v následujících oblastech:

Vytvoření virtuálního počítače Windows v Azure

  • Příprava prostředí Azure
  • Vytvoření virtuálního počítače pomocí portálu Azure
  • Konfigurace virtuálního počítače

Správa virtuálních zařízení Windows v Azure

  • Sledování a údržba
  • Zálohování a obnovení
  • Škálování

Osvědčené postupy pro virtualizace systému Windows v Azure

  • Bezpečnostní aspekty
  • Optimalizace výkonu
  • Optimalizace nákladů

S tím vším vám rádi pomůžeme. Pro začátek se můžete podívat na 3. díl naší série online webinářů zaměřených na správu a zabezpečení firem v prostředí Microsoft Azure, kde se věnujeme právě tématu virtualizace Windows.

Ukážeme vám vše podstatné k virtualizaci Windows v prostředí Microsoft Azure.

Uvidíte, jak to celé vypadá a funguje, a dozvíte se:

  • Jaké všechny možnosti vám virtualizace v prostředí Azure nabízí, plus hlavní benefity
  • Co je to Windows 365 a jak to souvisí s konceptem Windows as a service
  • Jak Windows 365 a Cloud PC nastavit
  • Jak na zabezpečení
  • Jak je to s licencováním

Zaregistrujte se na celou sérii a vyberte si sami témata, která vás zajímají. Na již zveřejněná videa se můžete pak podívat kdykoliv. Na ta další připravovaná se můžete těšit každých 14 dní. Upozornění a odkaz obdržíte do své e-mailové schránky.

Vše s vámi také rádi projednáme osobně dle konkrétních potřeb a požadavků vaší organizace. Neváhejte nás kontaktovat.

Kategorie

Reference

Poptávka