Konica Minolta IT Solutions Czech zapsána do katalogu poskytovatelů cloudových služeb

Společnost Konica Minolta IT Solutions Czech se zařadila mezi ověřené poskytovatele cloudových služeb a splňuje všechny požadavky zákona č. 365/2000, Zákona o informačních systémech veřejné správy (ZoISVS). Po splnění přísných podmínek, které zákon těmto poskytovatelům uděluje, byla zapsána do Cloud Computing katalogu. 


„V sektoru státní správy se pohybujeme od začátku založení naší společnosti. Víme proto, jak náročné a specifické mohou být požadavky našich zákazníků v této oblasti. Zápis v katalogu Cloud Computing pro nás byl logickým krokem a jsme rádi, že jsme prokázali vysokou odbornost, zodpovědný přístup a profesionalitu pro splnění podmínek ZoISVS,“ uvádí výkonný ředitel Martin Pondělíček. 


Jak je uvedeno v katalogu, firmy zde zapsané prokázaly zákonnou způsobilost zajistit základní úroveň ochrany důvěrnosti, integrity a dostupnosti informací orgánu veřejné správy. Jsou bezúhonné v rozsahu bezúhonnosti požadované po kvalifikovaném správci kvalifikovaného systému elektronické identifikace a jsou způsobilé pro poskytnutí cloud computingu orgánu veřejné správy z hlediska veřejného pořádku, bezpečnosti a dodržování práv třetích osob. 

Zákon o informačních systémech veřejné správy stanovuje práva a povinnosti související s vytvářením, správou, provozem, užíváním a rozvojem informačních systémů u subjektů spravovaných orgány státu, územních samosprávných celků nebo státními právnickými osobami. Zde naleznete jeho celé aktuální znění. 

Kategorie

Reference

Poptávka