Jaké základní procesy musí řešit firmy, pokud disponují skladovými prostory? Jak to lze systémově nastavit v podnikovém řešení Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, vám rádi představíme ve videu níže.

Nejprve jsme se zabývali problematikou řízených a neřízených skladů v ERP, k čemu slouží a jaký je mezi nimi rozdíl.

Neřízený sklad – informační systém plní úlohu evidenční, a zejména pomáhá sledovat rozmístění a stavy zásob ve skladech.

Řízený sklad (WMS) – informační systém plní úlohu řídicí, tedy sám rozhoduje nebo navrhuje, jak budou zásoby ve skladě rozmístěny, a na základě definovaného nastavení řídí práci skladníků.

Dalším tématem bylo, jak zabezpečit, aby ve skladu bylo vše na správném místě. Kouzlo spočívá v nastavení profilů skladových umístění, nastavení šablon prací, které určují, z jakých povinných kroků se vybraná skladová operace skládá, a ve stanovení pravidel pro výběr skladového místa.

Pak jsme probrali, jak úspěšně řídit proces expedice. Základem pro plánování výdejních skladových operací v podnikovém systému Dynamics 365 Finance and Operations jsou řádky prodejních objednávek, převodních příkazů a výrobních zakázek.

Posledním tématem bylo, jak řídit řízený sklad. Protože pro vedoucí pracovníky skladů je důležité mít přehled o aktuálním dění ve skladu. Umět sledovat zásobu práce, rychle a přehledně řídit a řešit běžné odchylky v procesech (jako například rozdíly mezi daty v systému a skutečným stavem skladu), výkon skladu z pohledu volných skladovacích kapacit nebo výkon jednotlivých zaměstnanců.

Všechna témata důkladně probrala Petra Laštovková s Liborem Štejdýřem, odborníkem na Dynamics 365 Finance and Operations. Poslechněte si celý rozhovor v našem podcastu a možná se dozvíte i několik dalších tipů, jak chytře na řízení procesů souvisejících se sklady.


Přemýšlíte o implementaci moderního ERP systému ve své společnosti a chcete se dozvědět o řešení Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations více? Stačí kliknout na tlačítko „Mám zájem“ vpravo dole a naši konzultanti vám rádi vše vysvětlí.


Konica Minolta IT Solutions Czech
kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka