Střežte svá data i na home-office a zjistěte, jak chrání vaši zaměstnanci vás

Aktuální situace, kdy mnoho zaměstnanců pracuje z domova, velmi komplikuje ochranu firemních dat – hackeři využívají karantény a útočí.
Snažíte se ve své společnosti o maximální zabezpečení informačních systémů a důležitých dat? Ale co vaši zaměstnanci, víte, jak jsou obezřetní?

Simulátor útoku v Office 365

Microsoft nabízí simulátor útoku v Office 365, který poskytne vedení společnosti nebo správci IT informaci o aktuálním stavu zabezpečení ve firmě a pomůže s případným rozšířením a zavedením nových opatření. Díky realistickému scénáři útoku odhalíte zranitelné uživatele dříve, než dojde ke skutečné hrozbě. Výstupy simulovaného útoku mohou vypadat jako příklad na obrázku níže.

 

 
Simulátor nabízí tři typy útoku:
  • získání zaměstnaneckých přihlašovacích údajů
  • spuštění škodlivého kódu
  • odhadnutí hesla metodou pokus-omyl (automaticky testuje nejčastěji používaná hesla)

U prvních dvou typů aplikuje simulátor tzv. Spear phishing – tedy velmi cílený útok, který využívá přizpůsobeného obsahu pro získání citlivých informací pomocí zpráv, které se zdají být odeslané od důvěryhodných odesílatelů. Zjistíte tak, kolik zaměstnanců otevře nebezpečný obsah v e-mailu (URL nebo přílohu), nebo dokonce “dobrovolně” odevzdá své přihlašovací údaje.

Třetí typ útoku spočívá v uhádnutí hesla simulátorem pomocí automatického zadávání nejčastěji používaných hesel. Pokud má vaše společnost nasazenou multifaktorovu autentifikaci, je mimo jiné chráněná i proti tomuto typu útoku. Můžete též otestovat, jestli si zaměstnanci změnili vámi používaná standardní hesla při resetu nebo prvotním přihlášení do systému.

Pokud chcete vyzkoušet simulovaný útok ve vaší společnosti nebo pomoci se zabezpečením informačních systémů, neváhejte nás kontaktovat.

 

Ochrana e-mailů a dat za dočasně sníženou cenu

Hledali jsme způsob, jak našim zákazníkům pomoci se spolehlivým zabezpečením e-mailů a souborů, a v minulém roce jsme uzavřeli partnerství s českou softwarovou společností myTALKEY, která se zabývá ochranou nejen firemních e-mailových schránek, ale i zabezpečením souborů pomocí šifrovacích klíčů.

V současné době je měsíční předplatné unikátního šifrovací nástroje Talkey pro ochranu dat a e-mailů (včetně příloh) dostupné za symbolickou cenu 1 Kč, a to až na 3 měsíce. Více informací naleznete zde

Společnost tak chce pomoci v situaci zvyšujícího se množství kybernetických útoků ze strany hackerů, kteří využívají narůstajícího počtu lidí pracujících z domova z důvodu opatření týkajících se šíření hrozby COVID-19. Právě na home-office se firemní data stávají zranitelnější a je potřeba je chránit.

V objednávce na talkey.com/koupit stačí zadat slevový kupón: KMITS

 

V případě, že potřebujete pomoci, se na nás neváhejte obrátit.

Kategorie

Reference

Poptávka