Začněte používat to, co si už platíte

/ Produktivita365

Pokud používáte počítač nebo notebook se systémem Windows 10, tablet Microsoft Surface nebo konzoli Xbox One, nepochybně narazíte na #OneDrive, i když jej nepoužíváte. Totéž platí, pokud používáte Office 365. Možná jste viděli OneDrive i na svém smartphonu se systémem Android nebo iOS.

Ptáte se: “Co je OneDrive?” Chcete vědět, jaké při používání OneDrive získáte výhody a proč byste ho měli používat?

OneDrive je služba úložiště společnosti Microsoft pro hostování souborů v cloudu. Je k dispozici zdarma všem majitelům účtu Microsoft a nabízí jednoduchý způsob ukládání, synchronizace a sdílení souborů. Windows 10 pak používá OneDrive také k synchronizaci nastavení systému, motivů, nastavení aplikací, a dokonce i karet Microsoft Edge včetně historie procházení a uložených hesel.

K souborům uloženým na OneDrive můžete přistupovat přímo z webového prohlížeče, přímo z Windows 10 nebo z aplikace OneDrive na svém PC nebo zařízení. Společnost Microsoft vyvinula aplikaci OneDrive pro systémy iOS, Android, macOS, Xbox a všechny verze Windows.

Proč byste měli používat OneDrive od Microsoftu?

Existuje hned několik důvodů, od snadného přístupu k vašemu cloudovému uložišti na jakémkoli zařízení, přes snadné sdílení obsahu z OneDrive, až po řešení zálohy vašich dat a spolupráci s ostatními členy týmu.

Začít používat Microsoft OneDrive nic nestojí. Je zdarma.

V systému Windows 10 je OneDrive přednastaven jako výchozí místo pro ukládání vašich dokumentů. Pokud toto nastavení ponecháte, OneDrive může automaticky ukládat zálohy všech vašich souborů do cloudu a automaticky je synchronizovat s ostatními zařízeními, na kterých máte OneDrive nastavený.

Pokud váš pevný disk či celé zařízení selže, máte své dokumenty snadno dostupné na OneDrive, čímž se zabrání nejen ztrátě důležitých souborů, ale i ztrátě času potřebného pro obnovu původního zařízení a souborů. Místo toho zapnete libovolné jiné zařízení, přihlásíte se svým Microsoft účtem a pokračujete nerušeně v práci.

Můžete dokonce nastavit svůj smartphone (Android nebo iPhone) tak, aby automaticky odesílal soubory (fotografie a videa) na OneDrive, takže o ně již nikdy nepřijdete.

Ale OneDrive toho umí ještě daleko více. A o tom je dnešní podcast.

Pokud vám utekly předchozí podcasty, můžete se na ně podívat zde:

Stop Excelu

Bing vládne všem

Jak sdílet potřebné, ale nevyzradit tajemství

Jak neudělat faux paux na online meetingu

Konec trapných příloh v e-mailu

Naskočte na vlnu automatizace (své) administrativy

Naskočte na vlnu automatizace (své) práce

Jak nezapomenout na splnění pracovních úkolů

Jak se nenechat pohltit pracovními e-maily

 

Krátký textový popis a stručné instruktážní video ke každému tipu můžete dostávat do e-mailu. Aby vám příště nic neuteklo, stačí se přihlásit k odběru zde nebo nás můžete sledovat na:

Blog: kmits.cz/produktivita365

LinkedIn: kmits.cz/365li

Youtube: kmits.cz/365yt

 

Tým Konica Minolta IT Solutions Czech

kmits.cz/li

Kategorie

Reference

Poptávka