Na Hackatonu Konica Minolta, který se tradičně zabýval vývojem softwaru, si přítomní měli možnost vyzkoušet nejnovější #Powertools (kolekce inteligentních nástrojů Microsoft).

Hackatonu Konica Minolta se účastnil Jaromír Šponar, MVP (Most Valuable Proffesional), který si v týmu vyzkoušel, jak s aplikacemi pracovat a jak s jejich pomocí vytvořit funkční proces. S kolegy si vybrali téma, jak pomoci zaměstnancům při údržbě některého hardwaru, a to sestavením #PowerPlatform.

 

Ke tvorbě byly použity následující aplikace:

(Flow – dnes už Power Automate https://powerapps.microsoft.com/en-us/automate-processes/ , PowerApps https://powerapps.microsoft.com/en-us/build-powerapps/ , PowerBI https://powerapps.microsoft.com/en-us/common-data-service/ , CDS https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/common-data-service/data-platform-intro a nový AI Builder https://powerapps.microsoft.com/en-us/ai-builder/ ), Microsoft Office 365 (zejména #MSTeams https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/platform/concepts/cards/cards-actions ) a #Dyn365 Virtual agent for Customer Service. Některé z nich jsou dnes v takzvaném „náhledu“.

 

Tým se naladil na stejnou vlnu a přišel s návrhem „story board“.

 

Nedávno byl Microsoftem představen AI Builder, který je momentálně ještě jako „preview“. Z jeho předpřipravených modelů si tým pro svůj účel vybral ten na rozpoznávání objektů.

Původní domněnka, tedy že AI Builder bude schopen po vyškolení několika obrázky rozpoznat, jestli je na fotce hledaný hardware, se ale nepotvrdila. AI Builder tedy využili k jinému účelu. Tedy využili, co AI Builder již umí – rozpoznat, kolik předmětů, na které byl vyškolený, se nachází na předložené fotce.

Členové týmu „naučili“ rozpoznávat AI Builder Workplace Hub díky tomu, že shromáždili asi 50 obrázků Workplace Hubu, a ostatní předměty označili jako jiné. V tuto chvíli již AI Builder dokázal Workplace Hub rozpoznat, a dokonce i odlišit detaily mezi standartní a multifunkční tiskárnou.

 

       

 

 

Při konfiguraci robotů nebylo nutné znát kódování nebo vývoj. Je to drag-and-drop editor #MSFlow a přestože někteří členové týmu viděli tuto aplikaci poprvé, byli schopni robota trénovat již po několika minutách.

Během 6-7 hodin čistého času vzniklo elegantní a jednoduché řešení. Část samozřejmě byla #fake (AI Builder) a část nepočítala všechny možnosti (chatbot), ale byla vytvořená během jediného dne práce. Celá infrastruktura, platforma, vývoj aplikací, proces engine, integrace do Office365 i nasazení na mobilní zařízení. Microsoft opět dokázal, jak spolu jednotlivé aplikace řešení Dynamics 365 dohromady výborně fungují a jak je práce s nimi efektivní.

Jestli chcete zjistit více informací nebo poradit se správným podnikovým řešením pro vaši firmu, kontaktujte nás.

 

Kategorie

Reference

Poptávka