Jak se bránit kreativitě kyberútočníků? Se silným partnerem.

/

Autor: Michal Princ, Consultant Business Developement Konica Minolta IT Solutions Czech

Je to nejrychleji rostoucí druh kriminality. Jen v loňském roce vzrostl podle statistik Policie ČR počet kyberzločinů o téměř 100 procent oproti roku 2021. Každý hledá způsob, jak se bránit. Udržíte ale krok s kyberzločinci vlastními silami?  Odhalíte všechny nové trendy a souvislosti mezi jednotlivými incidenty? Možná je čas přibrat k řešení opravdu silného partnera. Jak vám může pomoci? A v čem je ten rozdíl?

V průběhu času jste nejspíše nabrali mnoho různých technologických partnerů pro vaše IT. Jeden řeší servery, druhý switche, další firewall, někdo další koncová zařízení a mobily, jiný zase cloud a někdo antivirus. A každý má své rozhraní, portál, reporty… Ale kdo chce dnes sledovat 10 různých webů a hlídat, jestli se někde něco děje? Útoky různými technologiemi se často diametrálně liší, ale často se dají detekovat na více místech. Nebo útok probíhá více vektory.

Například … 

Existuje mnoho způsobů, jak ukrást identitu, od brutforce útoků na heslo, přes phishing, krádež tokenu a cookies pro obejití MFA, odsávání dat ze sítě nebo z wifi…. Jen vyjmenovávám běžné metody. 

O dokumentech, patentech, aplikacích a jejich kódech nemluvě. Jak jednoduše se dají dostat dokumenty dovnitř vaší firmy nebo z ní ven? Opravdu snadno. Útočník může využít mnoho cest, od přímého spojení se svým serverem, využití anonymních serverů, služeb aplikace Telegram nebo například vaše soubory rozporcuje a nepozorovaně odešle ze společnosti třeba jako dotazy na DNS. 

A co vaše koncová zařízení? Ať už je využíváte pracovně nebo soukromě, mohou sloužit jako dobrý pomocník pro botnet sítě, DDOS útoky, těžbu kryptoměny nebo vydírání, aniž by správce něco tušil. Nezabezpečený počítač je rájem pro všechny hackery. 

… Jak pak chcete všechny tyto věci dohledávat v několika různých rozhraních a hledat souvislosti? Není to moc reálné. Pokud se chcete vyznat v bezpečnosti a mít vše na jednom místě, mějte na technologie jednoho partnera, který dokáže pokrýt maximum toho, co potřebujete. Jedním takovým partnerem je právě Microsoft. V dnešní době umí technologie Microsoft obsáhnout všechna technologická odvětví ve vaší firmě – od identity, přes koncové body, aplikace, infrastrukturu až po data a sítě. Díky tomu nejen, že vidíte všechny incidenty pohodlně na jednom místě, ale dokážete odhalit souvislosti a rizika, které by vám jinak unikly. Odhalíte více útoků. Budete více v bezpečí. 

Bezpečnost je pro nás v @Konica Minolta IT Solutions Czech prioritou. A takto ji vnímáme i u našich zákazníků. I proto usilujeme o maximální profesionalitu a odbornost v této oblasti a řadíme se mezi dodavatele zapsané v katalogu cloud computingu. (Konica Minolta IT Solutions Czech zapsána do katalogu poskytovatelů cloudových služeb). 

Nenechte si také ujít online webináře, které pro Vás připravují naši kolegové Michal Princ a Petr Voska v sérii Microsoft Security jako zásadní know-how pro bezpečí vaší firmy. Na celou sérii se můžete přihlásit přes krátký registrační formulář získáte tak přístup ke všem tématům. 
 
REGISTRACE NA ONLINE WORSHOPY 

Kategorie

Reference

Poptávka