Globální podnikový systém s českou legislativou

/

Ekonomické řízení a účtování v České republice má svá specifika. Své o tom ví každý, kdo se v této oblasti pohybuje. Zákon o účetnictví je neúprosný. Česká legislativa se často mění. Problematika DPH vyžaduje být neustále ve střehu. Komunikace s úřady bývá mnohdy nekonečná. Vaše ERP by mělo vše sjednotit a zjednodušit. Často ale není ekonomickým standardům ČR uzpůsobeno. Pokud máte navíc jen verzi v angličtině, můžete ještě bojovat s přehledností a českým názvoslovím. 

Co s tím? Přečtěte si příběh o ekonomickém účetním systému, který slaví úspěch u firem po celém světě a umí se zcela přizpůsobit lokálním úředním zvyklostem. Účetní si výskají, finanční ředitelé si spokojeně mnou ruce a daňoví poradci i auditoři jsou mile překvapeni přehledností firemních dat a reportů. Přeháníme? Možná trochu. Každopádně stojí za to se o něm dozvědět. 

Základem je již známé ERP v cloudu Microsoft Dynamics 365 Business Central. Souladu s českými zákony, úřady i bankami dosáhnete snadno s pomocí byznys aplikací BA4. Sami si vyberete jen ty oblasti, které zrovna potřebujete. Jaké to jsou? 

Své účetní oddělení posílíte s BA4 Finance, které jsme vyvinuli na základě konkrétních zkušeností u našich zákazníků a navázali na českou legislativu. 

Pro konkrétní oblasti jsou zde další aplikace. 

Pro oblast evidence dlouhodobého majetku se podívejte na aplikaci BA4 Assets. Zjednodušuje a zpřehledňuje evidenci majetku. Rozšiřuje možnosti účtování majetku dle potřeb českých firem. Navíc je doplněna o podporu procesu převodu majetku. 

Pro přehlednou a jednoduchou inventarizaci majetku pak doporučujeme BA4 FA Inventory. 

Automatizaci využijete i v důležité oblasti práce s pohledávkami. S evidencí těch problematických a s vytvářením opravných položek si snadno poradíte díky BA4 Correction Entries 

Zpracování bankovních operací v České republice vám usnadní BA4 Banking. Podpoří vás při přípravě bankovních procesů a v elektronické komunikaci s bankou v oblastech platebních příkazů a bankovních výpisů. 

Pokud se potýkáte s administrativou kolem firemních vozidel, máme pro vás BA4 Cars. Pomůže vám s přehlednou správou a dostupností veškerých údajů a dokumentace o automobilu, sledováním údržby a dalším propojením s účetnictvím. Samozřejmostí je integrovaná kniha jízd a možnosti stažení dat do tabulky v Excelu. 

V základu systému Microsoft Dynamics 365 Business Central naši klienti potřebovali několik dalších funkcionalit pro zjednodušení každodenní práce a správy obchodních firem. Proto jsme vytvořili BA4 Commerce. Poskytuje propojení a zlepšení například při práci s prodejními a nákupními doklady, v oblastech správy číselníků v systému, například u obchodních partnerů nebo v evidenci zaměstnanců a v dalších souvisejících procesech. 

S oblastmi nákupu a prodeje souvisí také požadavky na usnadnění zpracování a elektronický oběh dokladů. Proto je vám k dispozici aplikace BA4 E-docs. Jejím cílem je automatizace v oblastech došlých i odeslaných dokladů – faktury, dobropisy, zálohy. Automatizuje odesílání prodejních dokladů zákazníkům i načítání a evidenci přijatých dokladů od dodavatele. 

Také pro oblast procesů logistiky máme aplikaci přizpůsobenou lokálním požadavkům a osvědčeným postupům pro české firmy. Tou je BA4 Logistics. 

Pokud obchodujete se zbožím, které podléhá povinnosti zpracovávat výkazy EKOKOM nebo ASEKOL, využijete aplikaci BA4 Item Statements. 

Další specifickou oblastí jsou výkazy v nekomerční sféře. Aplikace BA4 Government je významným pomocníkem například pro příspěvkové organizace, organizační složky státu, veřejné výzkumné instituce a další. Její hlavní funkčnosti podporují pořizování potřebných dat pro výkaznictví a kompletaci dat výkazů. Poskytuje nástroje pro komunikaci se systémem státní pokladny – CSÚIS (Centrální systém účetních informací státu). 

Představili jsme vám aplikace, kterými můžete posílit svůj podnikový informační systém Microsoft Dynamics 365 Business Central pro českou lokalizaci. Které oblasti jsou klíčové pro vaši firmu?  

Pokud potřebujete s výběrem poradit nebo pro nás máte tip na další vylepšení, neváhejte nás kontaktovat. Rádi s vámi vše projednáme a najdeme řešení přímo pro vás. 

Kategorie

Reference

Poptávka